søndag 27. april 2008

Presentasjonene vel overstått

Etter et litt krytisk innelgg tidliggere, skal vi prøve å oppklare litt hva som skjedde i dag. Det som nok har vært litt under pari, er det arrangementsmessige. De andre lagene, og ikke minst dommerne har vært glimrende. I motsetning til enkelte tidliggere konkurranser vi har vært med på, visste disse dommerne veldig bra hva det gikk i og stilte gode spørsmål.

Slik ble presentasjonene veldig bra, og vi preseterte maks av det vi kunne håpe på under disse. Vi var nokså sent inne, og presentasjonene ble i tillegg 50 minutter forsinket. Dermed fikk vi god tid til å forberede oss, noe som kom godt med. Team work-presentasjonen var nemlig mer egenstyrt en det vi hadde trodd. Dermed fikk vi etter å ha blitt tipset av det danske laget snekret sammen en fin presentasjon.

Den teoretiske gikk også veldig fint, og vi skilte nok oss litt ut med at vi var seriøse. Mange lag har veldig mye fiksfakseri, og da var det nok egentlig mest positivt for dommerne å få sett en tvers igjenom seriøst og reflektert presentasjon. Det var også et godt tegn av dommerne virket som de fikk med seg alt det vi sa.

På den tekniske presentasjonen var vi nok et av de lagene som hadde det mest strukturerte opplegget. Mange lag kom nok inn og snakket mer eller mindre tilfeldig om roboten, noe vi har gjort ved omtrent alle tidliggere konkurranser. Nå tok vi derimot steget opp og la en skikkelig slagplan for presentasjonen. Det så ut som det funket, og vi fikk frem mange av de positive momentene ved våre løsninger. Dommerne likte i tillegg vårt kompakte og solid design.

I morgen skal vi kjøre robotkjøringer mot lag fra Mexico, Saudi-Arabia og Sør-Korea. Det blir spennende, men etter det vi så på øvingen i dag blir nok ikke disse lagene de sterkeste av de 57 andre lagene. En del lag kjørte nokså bra på kjøring, men ingen vi så imponerte enormt.

Det har derimot vært litt problemer med konkurransebordene. Japanerne har ikke klart å hoste opp helt ordentlige konkurransebord til konkurransen. Det ble heldigvis satt i gang forbedringstiltakt før det braker løs i morgen, og den danske overdommeren har sagt konkurransen ikke blir satt i gang før bordene er ordnet. Det er veldig bra, og hoveddommeren virker til å ha god kontroll. Vi slet ikke så mye med de dårlige forholdene, men noen korreksjoner har vi måttet gjøre.

Det som derimot har påvirket oss mest er en regeltolkning. Skandinavia har vært strengest på alle regler utenom en. Den regelen kommer til å bli kjørt her, og vi har måttet bygge litt om p.g.a. av denne. Det ser derimot ut til å gå bra. På den andre siden er det en del regler som ikke kommer til å bli kjørt så strengt på i morgen, i alle fall i de innledende rundene. Disse gjør det nok litt lettere for de dårligste lagene å få litt høyere poengsum. De kommer dog nok ikke til å bety så mye helt i toppen, da det nok blir noen lag som kommer til å kjøre perfekt mer eller mindre hver gang. Vi er et lagene som kan kjøre perfekt, men det kommer litt an på hva som skjer i morgen.

Hold dere oppdatert om hva som skjer i morgen! Det er trådløst nett i hallen, men vi fikk ikke tilgang til nettet. Dermed blir det nok ikke oppdateringer før ettermiddag/kveld her i Japan. Japan ligger jo 7 timer før Norge, så da blir det ikke så sent i Norge.

1 kommentar:

Careface sa...

FANTASTISK! SITRER SIMPELTHEN AV SPENNING!

Nå forventer vi at dere gruser araberne i det minste, så får taco-folket heller komme i andre rekke.

Anbefaler deg å bruke 3G via mobiltelefon i morgen. Japanesene har visst gått et hakk opp i tillegg i følge Wikipedia, så 3G-nettet er vell av ypperste standard.

Igjen; lykke til! STÅ PÅ!

PS. En liten fugl hvisket meg i øret at Saudi-arabere og fly er en litt dårlig kombinasjon, så om dere slår de, sjekk at det ikke kommer noen fly i for lav høyde mot hotellet...